• volg ons op:

Ramadan actie!

Doneer nu en bied ook een helpende hand..

De Ramadan

Tijdens de Ramadan mogen moslims van zonsopgang tot zonsondergang onder andere niet eten en drinken. Kun jij je voorstellen dat er gezinnen zijn die de hele dag vasten en als het tijd is om te eten, bijna niks te eten hebben? Dit is in Marokko niet vreemd. Een heleboel mensen leven zwaar onder de armoedegrens, al zou je dit in eerste instantie niet denken.

Dit jaar is het ons gelukt om de hele maand lang elke dag ruim 100 gezinnen te voorzien van een complete iftar maaltijd. Een uur voordat de zon onder ging konden arme gezinnen gratis, soep, broodjes en dadels ophalen.

Naast het uitdelen van kant en klare iftar-maaltijden hebben we dit jaar ook bijna 100 voedselpakketten uitgedeeld in arme gebieden. Dit was mede mogelijk gemaakt door onze sponsor Islam Coaching. Zij hebben dit jaar meegeholpen om dit project succesvol te laten verlopen. Moge Allah ze belonen voor hun hulp.

Het lijkt alsof het in de Ramadan om eten draait, maar dat is niet zo. Aanbidding van Allah en extra liefdadigheid is waar het om draait. Het gaat er niet om hoe goed gevuld jouw eettafel is als het tijd is om het vasten te verbreken, het gaat er om met wie jij je eten deelt. Kunnen mensen dankzij jou het vasten verbreken? Dat is waar het om gaat in deze gezegende maand.

De boodschapper van Allah was de meest vrijgevige onder de mensen, en hij was gewend om nog vrijgeviger te zijn in de maand Ramadan. Hij verklaarde:

De beste sadaqa is dat wat wordt weggegeven tijdens Ramadan


Omdat met sadaqa in de Ramadan een hogere beloningen wordt verkregen ten opzichte van overige dagen, zou een moslim zoveel mogelijk moeten geven in deze maand. Dat is dit jaar gelukt. We hebben zoveel gelukkige gezichten gezien, zoveel mooie dua's voor ons en onze donateurs, Masha'Allah. Dit is een project die we insha'Allah elk jaar laten terugkomen. Dus heb je het dit jaar gemist? Like ons op facebook en volg ons zodat je mee kan helpen om arme mensen een mooi ramadan te bezorgen.

Foto's

jQuery Slider

video

algemene informatie:

Kamer van koophandel: 57320861

© 2013 Stichting Al-Ikhlas | Alle rechten voorbehouden

  • Like ons, volg ons, mail ons: