• volg ons op:

Winteractie

Doneer nu en bied ook een helpende hand..

WINTERACTIE JANUARI 2014

Er is een grote ramp gaande in het zuiden van Marokko. Mensen zijn dakloos, gewond en overleden door de hevige regenval. Wegen zijn onbegaanbaar geworden. Tussen Marrakech en Ouarzazate heeft de grote verbindingsweg het begeven. Helaas hoor je er in Nederland nauwelijks wat over, ik vraag me af hoe dat kan?

Waarom is het zo stil in de Marokkaanse gemeenschap omtrent deze ramp? Beseffen we wel wat er gebeurd is? Laten we onze broeders en zusters in het zuiden van Marokko gewoon in de steek? Ik hoef hier geen antwoord op maar ik hoop dat het ons aan het denken zet. We zijn gedoken in de Marokkaanse kranten, die wel veel berichten over deze ramp. We hebben wat foto’s die een beeld schetsen van hoe erg het is.

De winter staat voor de deur en veel mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd. We kunnen en mogen ze niet in de steek laten, daarom hebben wij besloten om de winteractie die reeds gepland stond begin januari, te doen in het zuiden van Marokko insha'Allah. We zijn nu bezig om alle voorbereidingen te treffen. Wij hopen echt dat iedereen die het financieel aankan, ook een bijdrage wil leveren om deze mensen in elk geval de winter door te helpen.

Nogmaals vraag ik jullie om dit a.u.b. onder de aandacht te brengen binnen jullie netwerk. Laten we deze mensen niet vergeten.

Mijn speciale dank gaat uit naar Salaheddine, Shifaa en Broeder Alkhattab. Zij hebben dit project onder de aandacht gebracht bij hun grote aantal volgers. Ik hoop dat er meer volgen om zo de slachtoffers van de overstromingen in Marokko te helpen.

Aan alle donateurs die inmiddels gedoneerd hebben en iedereen die helpt op wat voor manier dan ook: Moge Allah jullie belonen en beschermen. En elke sadaqa die jullie doen, teruggeven in albaraka (zegeningen) in jullie leven.

Doneren kan nog steeds op: Iban: NL48INGB0007612395 t.n.v. Stichting Al-Ikhlas o.v.v. overstromingen Marokko. Voor België ook de bic-code: INGBNL2A of via iDeal op www.al-ikhlas.nl Dank jullie wel, djazakoem Allah Gairan.

Latifa
Voorzitter Stichting Al-Ikhlas