• volg ons op:

Over ons

Doneer nu en bied ook een helpende hand..

Wat wij doen?

In Marokko is een groot verschil tussen arm en rijk. Arme mensen worden niet altijd even eerlijk behandeld en omdat ze zichtbaar arm zijn krijgen ze daardoor niet dezelfde kansen. De toekomst ziet er voor deze groep mensen daarom niet heel positief uit. Deze mensen willen wij graag hulp bieden, zodat zij niet meer in extreme armoede hoeven te leven en een beter toekomstperspectief krijgen. Omdat we samen meer kunnen bereiken dan alleen, is Stichting Al-Ikhlas opgericht. Al-Ikhlas staat voor zuiverheid.


Wat maakt Stichting Al-Ikhlas uniek?

Wij richten ons op de aller armste in Marokko. Dit zijn vooral vrouwen, (wees) kinderen en ouderen. Voor deze mensen zorgen we onder andere voor gratis voedsel en kleding.

Stichting Al-Ikhlas heeft een voedselbank opgezet in Marokko. De vrouwen die in aanmerking komen voor hulp, krijgen elke maand zolang als het nodig is een royaal voedselpakket. Naast voedsel en kleding hebben we gemerkt dat zij vaak door hun armoede veel meer problemen hebben. Wij proberen ze met alle problemen te helpen, zodat hun leven echt verandert.

Denk bijvoorbeeld aan een oude vrouw die al jaren niet buiten is geweest omdat ze niet kan lopen, voor haar kan een rolstoel haar hele leven veranderen. Of een woning waar veel achterstallig onderhoud is, waardoor het niet veilig is, wij helpen door het huis op te knappen. Zodra het weer goed gaat met de mensen die wij helpen, gaan we door naar de volgende.

Voor de weeskinderen hebben we een speciaal weesfonds opgericht. Met het geld dat onze vaste donateurs maandelijks doneren zorgen we voor kleding, schoolspullen, voedsel en leuke uitjes zodat deze kinderen even hun zorgen kunnen vergeten.

De leden van Stichting Al-Ikhlas zijn allemaal vrouwen die naast hun reguliere baan graag wat terug willen doen voor arme mensen. De meeste dames hebben ook een link met Marokko. In onze vrije tijd reizen we zo een 4 tot 6 keer per jaar op eigen kosten naar Marokko om te zorgen dat er mooie dingen gebeuren met alle donaties. Wij zorgen er voor dat de donaties voor 100% terecht komen bij degenen die het 't hardst nodig hebben bi idni Allah.

Als u net als ons graag arme mensen wilt helpen om hun leven te veranderen, kan een kleine bijdrage al heel veel betekenen. Doneer daarom vandaag nog en help mee de armoede te bestrijden!

algemene informatie:

Kamer van koophandel: 57320861

© 2013 Stichting Al-Ikhlas | Alle rechten voorbehouden

  • Like ons, volg ons, mail ons: