• volg ons op:

Actie: toilettasjes meisjes "internaat" (GESLOTEN)

Doneer nu en bied ook een helpende hand..

Actie: toilettasjes meisjes "internaat" Casablanca & Agadir

In 2014 zijn we naar een 'internaat' voor straatkinderen geweest in Casablanca. Het is eigenlijk een gevangenis voor minderjarige meisjes die een rechterlijke maatregel hebben. Deze meisjes komen vaak van de straat of zijn uit huis geplaatst. Van deze meisjes is 60% verslaafd en heeft 80% een psychische stoornis. Dit komt door alle ellende die ze hebben meegemaakt in hun jonge leven. Denk aan: mishandeling, misbruik en extreme armoede. We hebben echt de meest hartverscheurende verhalen gehoord. Dit heeft zo een indruk op ons gemaakt dat wij weer iets willen doen voor deze meisjes.

De meisjes krijgen bij aankomst in het internaat een medische check en een toilettas met inhoud. Tijdens ons bezoek is ons opgevallen dat zij niet genoeg toilettasjes hebben voor elk meisje dat wordt opgenomen. En daarbij was de inhoud heel karig. Dit is helaas niet het enige wat ze nodig hebben, maar dit is voor nu een greep uit de meest haalbare en praktische voorziening waar wij ze samen met jullie bi idni Allah kunnen helpen.

Deze actie was eigenlijk alleen bedoeld voor de instelling in Casablanca, maar omdat we uiteindelijk ruim 600 tasjes hebben ingezameld, hebben we meerdere instellingen bezoeken en dus een heleboel meisjes blij gemaakt!

Zodra ze de tasjes kregen gingen de meiden gelijk met elkaar bekijken wat er allemaal in zat. Helemaal enthousiast waren ze Masha'Allah.

We zijn in de instelling in Agadir en Casablanca geweest.

Namens ons, de meiden en het personeel van de instelling, super bedankt! Jullie hebben de meiden echt zo blij gemaakt, niet te geloven! Djazakoem Allah gairan, insha'Allah worden jullie duas verhoord.

Zie foto's om een indruk te krijgen hoe alles was gegaan. Vanwege de rechterlijke maatregel die sommige meiden hebben mochten we de meisjes niet herkenbaar in beeld brengen.

Team Stichting Al-Ikhlas

Foto's

jQuery Slider

 

algemene informatie:

Kamer van koophandel: 57320861

© 2013 Stichting Al-Ikhlas | Alle rechten voorbehouden

  • Like ons, volg ons, mail ons: