• volg ons op:

gezinnen

Doneer nu en bied ook een helpende hand..

Voedselbank

Een van de hoofddoelen van de stichting is het bestrijden van honger. Daarom hebben wij een voedselbank opgericht waar gezinnen twee keer per maand een voedselpakket kunnen ophalen. Wij streven er naar om de voedselbank uit te breiden omdat we hebben gemerkt dat dit soort hulp zeer welkom is. Het is mogelijk om het hele jaar door te doneren voor de voedselbank. Ook kun je vaste donateur worden, daarmee help je in feite de voedselbank te bevoorraadden en zorg je er voor dat dankzij jou een gezin elke dag voldoende te eten heeft. Donateur worden kan door te klikken op de knop ‘Maandelijks’ rechts boven.

Fatima

Fatima is 45 jaar. Haar man is 5 jaar geleden overleden. Zij zorgt nu alleen voor haar tienjarige zoon. Een aantal jaar geleden werkte ze nog bij de plaatselijke hamam. Nadat deze is gesloten heeft ze geen werk meer kunnen vinden. Zij is door haar spaargeld heen en is sindsdien afhankelijk van giften. Fatima woont in een klein huisje dat haar man heeft nagelaten.

Ondanks dat ze het heel moeilijk heeft is het niet aan haar af te zien. Ze is vrolijk en heeft vrede met haar situatie. Met het voedselpakket hopen wij dat ze voorlopig een zorg minder heeft totdat ze weer werk heeft.

Malika

Malika is een weduwe van 27 jaar en heeft 2 kinderen. Aangezien haar man kostwinner was, heeft ze sinds zijn overlijden geen vast inkomen meer. Zij werkt af en toe als huishoudelijk hulp maar er is bijna geen werk. Momenteel woont ze nog in de woning die haar man heeft nagelaten. Zij kan hier echter niet langer in blijven. Water en stroom zijn al afgesloten en zij wacht nu op het moment dat zij officieel wordt uitgezet. Ondertussen probeert ze er het beste van te maken met haar kinderen. Zij is erg dankbaar dat ze nu verzekerd is van het voedselpakket.

jamila

Jamila is 34 jaar en heeft 4 kinderen, twee meisjes en twee jongens. Jamila heeft een hele zware jeugd gehad. Haar ouders zijn allebei overleden toen zij nog klein was. Zij is opgevoed door haar oma. Toen ook haar oma overleed is zij gaan bedelen. Door het bedelen kon ze in elk geval overleven.

Het huis dat haar oma haar had nagelaten is na een hevige storm ingestort waardoor ze een aantal jaar ook dakloos is geweest. Inmiddels heeft een groep weldoeners naast haar ingestorte woning een kamer gebouwd waar zij nu met haar kinderen woont. De vaders van de kinderen zijn uit beeld.

Haar oudste dochter van 10 jaar heeft ze afgestaan aan een kinderloos gezin. Zij hoopt dat ze daar een betere toekomst krijgt. Jamila heeft een hartkwaal maar gunt zichzelf geen moment rust omdat ze elke dag moet zien te overleven samen met haar kinderen. Wij zijn heel blij dat we dit soort mensen een beetje hoop kunnen geven. Het is ongelofelijk hoe een voedselpakket voor dit soort mensen een hele verandering betekent in hun leven. Dit is precies wat Stichting Al-Ikhlas wil bereiken, eerste levensbehoeften voor iedereen!

" Removing a harmful thing from a pathway is charity " profeet mohammed v.z.m.h.

algemene informatie:

Kamer van koophandel: 57320861

© 2013 Stichting Al-Ikhlas | Alle rechten voorbehouden

  • Like ons, volg ons, mail ons: