• volg ons op:

Verbouwing

Doneer nu en bied ook een helpende hand..

Verbouwing huis weduwe met 4 kinderen

Dit is een hartverscheurend verhaal. Een weduwe waarvan haar man 11 jaar geleden is overleden. Het huis waarin zij woonden heeft hij achter gelaten terwijl het nog niet af was. 11 jaar later is er bijna niks aan gedaan omdat de vrouw gewoonweg het geld niet heeft. Het is werkelijk een bouwval. Ze heeft altijd gewerkt als huishoudster om haar kinderen zo zorgeloos mogelijk te laten opgroeien. Helaas zijn twee van haar zoons het verkeerde pad op gegaan en zitten ze een lange gevangenisstraf uit. Ze woont nu samen met één zoon van 18 en dochter van 15.

De moeder heeft inmiddels een slechte gezondheid en kan niet meer werken. Gelukkig is de zoon die nog thuis is behulpzaam en pakt elk soort werk aan, maar jullie weten hoe het in Marokko is. Een vast inkomen heeft hij helaas niet. Maar genoeg geld om het huis af te bouwen zullen ze nooit hebben. Het is een klein huis met 3 kamers en er is niet echt een keuken en echte badkamer. Ook is er alleen op een paar kamers een dak. Als het regent stroomt het water dus gewoon in het huis naar binnen. Er zijn geen deuren en ramen in de kamers(alleen een voordeur). Het is ongelofelijk hoe mensen zo kunnen leven, zeker gezien wat wij gewend zijn. Wij leven in een luxe die ongekend is, alhamdoulilah. Wij beseffen het helaas niet altijd.

Na een geweldige inzameling, is het ons gelukt om het hele huis te verbouwen. Er zijn muren gebouwd van goed materiaal, er zit een stevig dak op. Er is een keuken gebouwd, en een extra slaapkamer en grotere woonkamer. Check het filmpje voor het eindresultaat.

Onze dank gaat weer uit naar onze trouwe en vaste donateurs, die elk project weer klaar staan om te helpen en uiteraard ook dank aan alle nieuwe donateurs voor het vertrouwen!

Djazakoem Allah gairan!

video